Tuesday 25 February 2014

The Dandelion: Aussie Pop-Psych

Η Αυστραλία είναι γνωστότερη για συγκροτήματα όπως οι AC/DC και οι Birthday Party του Nick Cave. Όμως, από την χώρα των καγκουρώ κατάγονται και οι Triffids, με την πολύ ιδιαίτερη άποψη περί ψυχεδελικής folk pop αλλά και οι Tully, ένα άγνωστο ψυχεδελικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’60, που είδε πολύ πρόσφατα τους δίσκους του να επανακυκλοφορούν.
Dandelion
Στη νεότερη γενιά των Αυστραλών μουσικών ανήκει και ο Daniel J Poulter, ο πρώην frontman των Dolly Rocker Movement, ενός σχετικά άγνωστου σχήματος, που έμεινε στα στενά όρια του κοινού που αγαπάει την pop ψυχεδέλεια και τις αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι Monkees και οι Kinks.
Πρόσφατα, ο Poulter εγκατέλειψε το Sydney και εγκαταστάθηκε στην εξοχή. Έτσι, εγκατέλειψε τους Dolly Rocker Movement, για τους οποίους πλέον πιστεύει ότι έδωσαν όσα είχαν να δώσουν, και αφοσιώθηκε στους Dandelion, το προσωπικό του σχήμα, που ξεκίνησε παράλληλα με τους Dolly Rockers και ως τώρα είχε δώσει μόνο ένα album, το “Strange Case Of The Dandelion”. Το “Strange Case Of…” ήταν ένα CD που κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα στη σελίδα του σχήματος στο Bandcamp και στο οποίο έπαιζε όλα τα όργανα μόνος του.
Η δανέζικη εταιρεία Bad Afro κυκλοφορεί τώρα τέσσερα κομμάτια των Dandelion, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη νέα της σειρά δωδεκάιντσων EPs σε βινύλιο και στον περιορισμένο αριθμό των πεντακοσίων αντιτύπων.
Αν ακούσετε την ψυχεδελική pop προσέγγιση του Poulter, ίσως καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό σχήμα που έχει μέλλον και που θα γίνεται συνεχώς καλύτερο, καθώς ο βασικός συνθέτης και ερμηνευτής θα βελτιώνει την τεχνική του σε κάθε όργανο που παίζει.
(From: www.progrocks.gr)

No comments:

Post a Comment