Tuesday 25 February 2014

The Three Dimensional Tanx: Psych-Punk In The Court Of The God Of Fall

Οι Three Dimensional Tanx είναι ένα συγκρότημα από την ευρύτερη περιοχή του Lancaster και του Manchester που υπάρχει ήδη από το 2000. Αποτελούνται από πρώην μέλη σχημάτων όπως οι Roadmap, οι Krill και οι Strawberry Girl. Έχουν παίξει ως backing μπάντα του Damo Suzuki (Can), σε μία έκθεση των Spacemen 3 στην Tate, μαζί με μεγάλα νεότερα ψυχεδελικά συγκροτήματα όπως οι White Hills, οι Trembling Bells και οι Lucid Dream και μάζεψαν πολύ κόσμο στο Liverpool Psych Fest, όπου και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.
3 dimensional tanx 

Οι επιρροές τους έρχονται από διαφορετικά μεταξύ τους ιδιώματα: το krautrock των Neu!, η διαστημική ψυχεδέλεια των Spacemen 3, το punk των Stooges, οι Loop, οι Stereolab, οι Pink Floyd των πρώτων δίσκων και όλα αυτά ανακατεμένα κάτω από το φως του ψυχεδελικού art punk των Fall.
Ο ήχος της Philicorda και τα πολλά αναλογικά ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν, τους φέρνουν κοντά και σε όψεις του progressive, πράγμα που τους κάνει να ακούγονται ακόμη πιο ενδιαφέροντες, ενώ το γκαράζ και η pop πλευρά των sixties είναι πανταχού παρόντα.
Οι Three Dimensional Tanx βρίσκονται σήμερα στην καλύτερη στιγμή τους. Κυκλοφόρησαν μόλις το πρώτο ολοκληρωμένο CD τους με δικά τους έξοδα και το διαθέτουν από τη σελίδα τους στο Bandcamp και ηχογράφησαν ακόμη πιο καινούργια κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν από την ολοκαίνουργια μικρή αλλά πολύ ελπιδοφόρα Sunstone Records με τη μορφή 7” EP.
Πρόκειται για μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της σημερινής αγγλικής σκηνής, γι’ αυτό ρίξτε μια αυτιά στη δουλειά τους.
(From: www.progrocks.gr)


No comments:

Post a Comment