Thursday 13 March 2014

Sunstone Records


Ανέκαθεν οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στη Βρετανία φύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Κάποιες, ακόμη και πολύ καλές περιπτώσεις, έκλειναν πριν κυκλοφορήσουν την πρώτη δεκάδα δίσκων. Άλλες, έχαναν τον προσανατολισμό τους πολύ γρήγορα καθώς αναζητούσαν την κυκλοφορία-χρυσωρυχείο που θα τις κρατούσε στη ζωή. Αλλές, οι πιο λίγες, επέζησαν για καιρό αποτελώντας παραδείγματα για τις επόμενες γενιές και τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις. Αν η Fruits de Mer είναι το φωτεινό παράδειγμα του σήμερα, η νεοσύστατη Sunstone Records μοιάζει καλός μαθητής.

Klaus Johann Grobe
Η Sunstone δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό στη βορειοδυτική Αγγλία από τους Sie Norfolk, Ant James και Will Crighton. Το ύφος της αγγίζει πλευρές της ψυχεδέλειας, του progressive, της «πειραγμένης» folk και μιας ηλεκτρονικίζουσας αισθητικής που φέρνει στο μυαλό το ύστερο krautrock.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει κυκλοφορήσει δύο singles. Το πρώτο ανήκει στους Klaus Johann Grobe. Πρόκειται για ένα ελβετικό σχήμα που δείχνει να αγαπάει ιδαίτερα τους Neu!, τους Cluster και το βαθύ διάστημα. Το πρώτο τους δεκάιντσο που αρχικά κυκλοφόρησε από τους ίδιους και στη συνέχεια από την Sound Of Salvation, εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα. Balduin 
Ήδη και το “Traumhaft”, το single στη Sunstone έχει εξαντληθεί στο site της εταιρείας αλλά είναι νωρίς ακόμα και αν κινηθείτε γρήγορα, όλο και σε κάποιο mail order όπως το Heyday του Nick Leese θα το πετύχετε. Επιπλέον, κυκλοφορεί στην Αμερική από την Trouble In Mind, μια εταιρεία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον επίσης. Το δεύτερο single της Sunstone έρχεται επίσης από την Ελβετία. Πρόκειται για το EP “Glamour Forest” του Balduin, ενός μοναχικού τύπου που λέγεται Claudio Gianfreda, δηλώνει αλχημιστής του ήχου και κυκλοφορεί τη δουλειά του από το 1988. Ψυχεδέλεια με pop πινελιές εδώ, καθώς και μερικές εξαιρετικές αλχημιστικές ιδέες ενορχήστρωσης και παραγωγής.

3dtanx

 Για το αμέσως επόμενο διάστημα, η Sunstone ετοιμάζει το νέο single των ήδη γνωστών μας Three Dimensional Tanx καθώς και το ντεμπούτο των twisted folksters Lords Of Thyme, που δημιουργήθηκαν από πρώην μέλη των Circulus.

Μέσα στο 2014 η Sunstone ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και τα πρώτα της LPs, χωρίς για την ώρα να έχει ανακοινώσει κάτι. Κρατάμε επαφή με το επίσημο site της εταιρείας (http://www.sunstonerecords.co.uk) και περιμένουμε… (δημοσιεύτηκε στο www.progrocks.gr)

No comments:

Post a Comment