Wednesday 21 January 2015

Fruits de Mer: The September Releases

bevis frond 
Όσοι από εμάς πάθαμε πλάκα το 1987, όταν κυκλοφόρησε το Inner Marshland του Bevis Frond, στήσαμε αυτί στο underground αναζητώντας σπιτίσιες παραγωγές και απόλυτα προσωπικές προσεγγίσεις. Όσο πιο παρεκκλίνουσες ήταν οι οπτικές, τόσο πάνω στη σύνθεση και την παραγωγή, τόσο καλύτερα.
Στην αναζήτηση αυτή βρεθήκαμε μπροστά στις πρώτες κασέτες των Ozric Tentacles, στα πρώτα LP των Dr. Brown, στις πρώτες προσπάθειες του Steven Wilson ως Porcupine Tree, αλλά οι τα πιο παράξενα ακούσματα ανήκαν στον nick nicely, τον Al Simones και τον S T Mikael.
Η Fruits de Mer έχει ήδη ανακαλύψει τον nick nicely κυκλοφορώντας ένα από τα πιο γνωστά του κομμάτια, το Hilly Fields στην παλιά, κλασική, αλλά και σε απολύτως καινούργια εκτέλεση.
Τώρα ήρθε η ώρα του Al Simones. Πρόκειται για τον κιθαρίστα από το Ohio που κυκλοφόρησε τρία albums τη δεκατία του ’90, όλα σε δική του εταιρεία, την Purple Phrogg και σε 500 μόλις αντίτυπα. Πριν από μερικούς μήνες, η ολλανδική Clearspot επανακυκλοφόρησε τους δίσκους σε ένα box set με την προσθήκη ενός single.
al simones 
Ο Al Simones έχει αρκετές επιρροές από τον Jimi Hendrix όταν πιάνει την ηλεκτρική του κιθάρα, δεν διστάζει όμως να τζαμάρει μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά και να γράψει τραγούδια για την ακουστική κιθάρα, συνήθως τραγούδια μακρόσυρτα και αυτοσχεδιαστικά.
Η ιδέα του Keith Jones της Fruits de Mer ήταν ότι η μουσική του Al Simones, αν και εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, είναι μουσική που μπορεί να κυκλοφορήσει με σπουδαία αποτελέσματα σε ένα 7ιντσο single. Έτσι, διαλέγει τα Magic Ship και Seize The Moment γι’ αυτό το πολυαναμενόμενο στα τέλη του Σεπτέμβρη single. Είναι βέβαιο ότι θα εξαντληθεί πολύ σύντομα γι’ αυτό όποιος το θέλει πραγματικά, ας το παραγγείλει άμεσα.
Η Fruits de Mer έχει παρουσιάσει πολλές φορές μέχρι τώρα απαιτητικά formats (έγχρωμα βινύλια κλπ.) αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ μέχρι τώρα box set. Για όλα όμως έρχεται η κατάλληλη στιγμή και να που τώρα η αγγλική εταιρεία κυκλοφορεί το 7 And 7 Is, που περιλαμβάνει οκτώ συγκροτήματα που διασκευάζουν οκτώ παλαιότερα συγκροτήματα σε ένα κουτί που θα περιλαμβάνει ένα poster και –μαντέψτε- επτά singles σε μπλε, κόκκινο και λευκό χρώμα.
7 and 7 is front cover 
Οι συνήθεις ύποπτοι της εταιρείας Bevis Frond, Chemistry Set και Sendelica διασκευάζουν αντίστοιχα Clear Light, Love και United States Of Amrica, οι Higher State από το Kent αγγίζουν τους !3th Floor Elevators, ενώ οι νεώτεροι King Penguin και Gathering Grey τους Byrds και τους Moby Grape. Τέλος, οι Black Tempest διασκευάζουν Spirit και οι The Seventh Ring Of Saturn, Grateful Dead.
Ένας συγκινημένος Bevis, όχι μόνο διασκευάζει αλλά και παρουσιάζει τη νεανική του αγάπη για τους Clear Light, καταπληκτικοί –όπως πάντα- Higher State σε εύκολο ρόλο, καθώς οι Elevators είναι από τις βασικές τους αναφορές, ένα εξαιρετικό Love Song For The Dead Che από τους Sendelica, πιστότατοι και έντονα συναισθηματικά φορτισμένοι Love από τους Chemistry Set και θαυμάσιος ήχος από τους King Penguin στα τραγούδια των Byrds.
Περισσότερα για τις δύο κυκλοφορίες της Fruits de Mer, μπορείτε όπως πάντα να βρείτε στο site της εταιρείας (κλικ). Καθώς όμως ο Keith δεν δέχεται παραγγελίες εκτός Μεγάλης Βρετανίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Nick Leese στο Heyday mail order, εδώ.

No comments:

Post a Comment