Wednesday 21 January 2015

Sendelica: Crabstock Live At Last

sendelica 1Οι Sendelica είναι το συγκρότημα από την Ουαλία που θεωρείται μια διασταύρωση των Can με τους πρώιμους Pink Floyd υπό το άγρυπνο βλέμμα των Neu! και με κιθαριστικές εξάρσεις που φέρνουν στο μυαλό τον Hendrix. Ένα ψυχεδελικό σχήμα δηλαδή με krautrock αναφορές και δομές τραγουδιών που παραπέμπουν στο progressive.
Ξεκίνησαν το 2006 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 12 LPs, 2 EPs και δύο live albums κατά προσέγγιση. Έχουν ηχογραφήσει για αρκετές εταιρείες ανάμεσα στις οποίες είναι η δική τους FRG, αλλά και οι Tidylike, η RAIG, η Falling Down, η Vincebus Eruptum και η πολυαγαπημένη μας Fruits de Mer.
cover
Έγιναν πολύ γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα του underground παίζοντας πολύ συχνά σε φεστιβάλ, χωρίς να ξεχνούν να εμφανίζονται συχνά στην περιοχή τους.
Στις 26 Απριλίου έπαιξαν στο Crabstock Festival της Fruits de Mer που έγινε στο UFO Club του Cellar Bar στο Cardigan της Ουαλίας μαζί με τους Earthling Society, Crystal Jacqueline, Jack Ellister και James McKeown σε μια βραδιά που ξεχείλιζε από ψυχεδέλεια και limited edition της μπύρας Crabstock που παρήχθη ειδικά για τα φεστιβάλ της Fruits de Mer από την Mantle Brewery.
Οι κριτικές για τη βραδιά αυτή, όπως και για καθένα από τα υπόλοιπα φεστιβάλ της Fruits de Mer ήταν διθυραμβική, με το set των Sendelica να θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά τους τα τελευταία χρόνια. Έτσι, η ουαλική μπάντα αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη συναυλία του Cardigan σε βινύλιο και cd μέσω της εταιρείας Friends Of The Fish που έχει στενές σχέσεις με την Fruits de Mer, οι οποίες παραμένουν εντέχνως αδιευκρίνιστες. Χρωματιστό και μαύρο βινύλιο, cd με κομμάτι παραπάνω, digital downloading αλλά και ένα πολύ περιορισμένο box περιμένει όποιον επισκεφθεί το site της μπάντας στο bandcamp (κλικ). Όπως είναι φυσικό, δεν μπορώ να μην σας προτείνω το χρωματιστό μωβ βινύλιο, εδώ

crabstock posterΤο tracklisting είναι το εξής:
1. STANDING ON THE EDGE [02:36]
2. MANHOLE OF THE UNIVERSE [16:01]
3. SET THE CONTROLS FOR THE HEART OF THE BUDDHA [06:42]
4. MOTORIK JAM 08:08
5. SCREAMING AND STREAMING INTO THE STARLIT NITE [09:59]
6. THE RETURN OF THE MAGGOT BRAIN [07:00]
7. SPACEMAN BUBBLEGUM [12:31]

Καλό βόλι!

Links:
http://sendelica.bandcamp.com
http://sendelica.soundawesome.com

No comments:

Post a Comment