Wednesday 21 January 2015

Jeff And Susanne Kelly: Coffee By Reckless Moonlight

photo 
Κάπου ανάμεσα στο εκπληκτικό δεύτερο (Book Of Hours) και το τρίτο (Ghosts Of Love) album των Green Pajamas, o Jeff Kelly, κιθαρίστας και τραγουδιστής τους, ηχογραφεί μία κασέτα για την Green Monkey Records.
Ενώ οι Green Pajamas είναι σε γενικές γραμμές ένα ηλεκτρικό σχήμα της νεοψυχεδέλειας, η κασέτα αυτή με τίτλο Coffee In Nepal έχει μόνο την ακουστική κιθάρα του Kelly, τη φωνή του και κάποια δεύτερα φωνητικά που ανήκουν στην Susanne Kelly, που είναι η νεαρή σύζυγος του Jeff. (Aκούστε το “Oh How I Love You” εδώ.) 
Η Ελλάδα είναι η χώρα που αυτή η δουλειά γίνεται γνωστότερη, καθώς η κασέτα της Green Monkey κυκλοφορεί σε βινύλιο πέντε χρόνια αργότερα από την DiDi Music. Ένας πανέμορφος τρυφερός δίσκος με πρωτόλεια τραγούδια που παρουσιάζει όμως ανάγλυφα την ευαισθησία και τη μελωδικότητα της τραγουδοποιίας του Jeff, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την αισθητική των Green Pajamas.
coffee in nepal cover 
Τώρα, τριάντα σχεδόν χρόνια αργότερα, ο Jeff με την Susanne κυκλοφορούν τη συνέχεια του Coffee In Nepal με τον τίτλο By Reckless Moonlight. Το album τους βρίσκει πιο ερωτευμένους απ’ ό,τι παλιά, να ξεδιπλώνουν τις folk αναζητήσεις τους με αρκετά πιο ηλεκτρικό τρόπο. Η συμμετοχή της Susanne είναι αρκετά πιο εμφανής και είναι ακριβώς η δική της άποψη που κάνει το τελικό αποτέλεσμα σαφώς πιο ψυχεδελικό.
Το By Reckless Moonlight δεν βάζει υποψηφιότητα για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς αλλά είναι ένας όμορφος δίσκος ονειροπόλησης, παρακολούθησης των φάσεων της Σελήνης και ελπίδας ότι ο κόσμος που φτιάχνουν δύο άνθρωποι μπορεί να διαρκέσει. Απολαύστε το “Ι ‘d Rather Be Filming In Vanda’s Room” εδώ

Reckless Moonlight cover

No comments:

Post a Comment