Wednesday 21 January 2015

The Golden Grass: Brooklyn’s Pride

GOLDEN-GRASS COVER 
Η Svart Records είναι μία φινλανδική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2009 στο Turku και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο δραστήριες δισκογραφικές της Σκανδιναβίας. Κυκλοφορεί κυρίως βινύλιο και σε αντίθεση με πολλές ανεξάρτητες δισκογραφικές, δεν έχει έναν συγκεκριμένο ήχο. Οι κυκλοφορίες της αγγίζουν την ψυχεδέλεια, το hard rock, το progressive, τη folk και φτάνουν μέχρι το death και το black metal. Πίσω όμως από κάθε δίσκο της Svart υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη οπτική που τον κάνει ενδιαφέροντα. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η εταιρεία μοιάζει να κυκλοφορεί crossover υλικό και αντιμετωπίζει τη μουσική με ζηλευτή ευρύτητα.
Στην Svart χρωστάμε το album των Messenger για το οποίο γράφαμε τα καλύτερα πριν από μερικές εβδομάδες (κλικ για το άρθρο, κλικ για τις κριτικές του ProgRocks.gr), αλλά και τις επανεκδόσεις των singles των Death SS και των LPs του Paul Chain (συγγνώμη, αλλά οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο, ή καλύτερα στην Κόλαση, όσον αφορά αυτή την περίπτωση), το εκπληκτικό folk album των Νορβηγών Tusmørke, αλλά και την απίστευτη post black metal δισκάρα των Oranssi Pazuzu.
golden-grass_vice_670 
Οι Golden Grass είναι ένα power trio από το Brooklyn που υπέγραψε στην Svart πριν ακόμη κάνει την πρώτη του συναυλία. Το πρώτο single της μπάντας One More Time/Tornado κυκλοφόρησε ως split κυκλοφορία της Svart με την αμερικάνικη Electric Assault και έδειξε τις διαθέσεις του συγκροτήματος: upbeat hard rock με πολλές ψυχεδελικές hard smoke αναφορές, αλλά και πρωτομεταλλικές απολήξεις. Ένα τερατώδες party των Dust, των Josefus, των Wishbone Ash και των Truth με καλεσμένους τους Sabbath, τους σημερινούς Horisont και Graveyard, αλλά και τους γεροψυχεδελόλυκους Mighty Baby, Pretty Things και Move.
Εκεί που διαφέρει το ομώνυμο album των Golden Grass από πολλά albums του είδους, είναι ότι διατηρεί τα γκάζια του από την αρχή μέχρι το τέλος, με την μπάντα από το Brooklyn να μην διστάζει να προσθέσει funk πινελιές στο τελικό αποτέλεσμα.
Στοίχημα ότι αυτό το album θα σε τινάξει λέμε…

No comments:

Post a Comment