Wednesday 21 January 2015

Sendelica: anima of modern psyche

anima mundi cover 
Με το συγκρότημα από την Ουαλία έχει ασχοληθεί ξανά αυτή εδώ τη στήλη. Όχι μόνο επειδή έκαναν δύο κυκλοφορίες μέσα στο 2014, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα της σύγχρονης ψυχεδέλειας. Ίσως μάλιστα και το κορυφαίο.
Μέσα στο 2014 κυκλοφόρησαν τόσο το Live At Crabstock, με το υλικό από την εμφάνισή τους στο ομώνυμο φεστιβάλ της Fruits de Mer καθώς και το The Fabled Voyages Of The Sendelicans, μια συλλογή με σπάνια κομμάτια τους, που κάποιες φορές ακούει κανείς στις συναυλίες τους. Έτσι, λόγω της φύσης των κυκλοφοριών, κανένα από τα δύο albums –αφού δεν περιείχαν πρωτότυπο υλικό- δεν έφτασε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.
Το νέο τους album λέγεται Anima Mundi και κυκλοφορεί στις 19 Ιανουαρίου. Πρόκειται από κάθε άποψη για την πιο πλήρη μέχρι τώρα δουλειά τους. Οι σκληρές κιθάρες παραμένουν, τα ηλεκτρονικά περάσματα που παρέπεμπαν σε σχήματα όπως οι πρώιμοι Ozric Tentacles είναι παρόντα ενώ για πρώτη φορά το σαξόφωνο κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του, παραπέμποντας σε έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο space psych jazz. Σπουδαίες μελωδίες, σπάνιες κιθαριστικές στιγμές, ψυχεδέλεια με prog και kraut πινελιές που σκοτώνει.
Το Anima Mundi κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις που μπορείτε να δείτε στη σελίδα του συγκροτήματος στο bandcamp (κλικ). Ήδη τα πρώτα κομμάτια έχουν σταλεί αλλά είναι βέβαιο ότι όλο και κάποιο από τα έγχρωμα βινύλια θα προλάβετε. Πρόκειται -από τώρα- για ένα από τα καλύτερα albums του 2015.
box

No comments:

Post a Comment